Rick Mulders, CEO

Met sociaal gedrag kom je verder!

Verkeersregelaar in Nederland

Nederland is het enige land dat burgers inzet tot verkeersregelende taken. U wordt namelijk bij algemene maatregel van bestuur aangesteld. NeVeTe draagt al jaren zorg voor de juiste opleiding in de branche van verkeersregelaars. 

NeVeTe legt de nadruk, op de gunfactor van het verkeer. Als verkeersregelaar krijg je te maken met verschillende emoties. Het is belangrijk dat je als verkeersregelaar snel leert onderscheiden welke emoties de veiligheid van anderen maar ook van jou als verkeersregelaar in gevaar kan brengen. 

Sociaal en besluitvaardig gedrag van de verkeersregelaar is van groot belang bij zijn of haar werkzaamheden als verkeersregelaar. NeVeTe gaat u daarbij helpen!

NeVeTe heeft zich meer gespecialiseerd in het rijgedrag van de weggebruikers, dit om de verkeersregelaar zou goed mogelijk te kunnen begeleiden in de emoties van de verschillende diverse type weggebruikers.

In Nederland wonen miljoenen Nederlanders maar ook medelanders die Elke dag gebruik maken van de openbare weg. Met allerlei verschillende normen en waarden en persoonlijke zakagenda's. Soms met nieuwe rijtuigen als segway's of mindervalide voertuigen maar heeft u ook al gedacht aan rij en trek dieren en of een lijnbus. Verkeersregelaars worden dagelijks bloot gesteld aan een chaos van emoties. 

NeVeTe heeft een kort lesprogramma van 3 dagen waarbij de kandidaat verkeersregelaar word begeleid naar het vak gebied verkeersregelaar. Assertief optreden in besluitvaardig gedrag is een hele opgave. Ben ik te streng of te dominant? Heeft mijn weggebruiker hier last van of misschien wel mijn collega? 

Zo behandelen wij de psyche achter verschillende verkeersdeelnemers, zoals:

Leeftijd, geslacht, je persoonlijke referentie kader en uiterlijke kenmerken en nog veel meer!

Maar we behandelen ook jou gedrag, wat zie je en wat zie je niet en hoe ga je om met de weggebruiker die gefrustreerd verhaal komt halen over jou werkzaamheden. Geef ik als verkeersregelaar de weggebruiker aanleiding om zo te reageren. 

Het zijn van verkeersregelaar in Nederland is niet altijd even makkelijk. De reputatie schade die het vakgebied heeft opgelopen is enorm. Dit blijkt dat ook, verkeersdeelnemers die zich erg hufterig opstellen. De Politie doet wat hij kan, maar ook de Politie zal kleur bekennen want de handhaving op verkeersgedrag blijkt een hele kluif.

 

Stichting Verkeersregelaars Nederland

Dit is de enige stichting waar examens kunnen worden ingekocht. Het examenmandaat ligt namelijk bij deze stichting. Inmiddels 12 jaar hebben wij een erg goed contact met deze stichting en kunnen hierdoor onze klanten goed helpen. De stichting werkt samen met de Politie academie waaronder andere verkeersgedelegeerden aan worden gewezen, die het examen toetsen bij ons opleidingsinstituut.

Met deze middelen kunt u na het examen een aanstellingspas landelijk aanvragen maar ook bij de gemeente van voorkeur.

 

­